mirjaopcuracao.reismee.nl

Duiken en nog meer...

Hey lieve mensen!

Zo, hoe is het in Nederland? Alles gaat gewoon door?

Hier issie goed, de afgelopen twee weken weer lekker veel gedaan en meegemaakt waardoor ik even moet denken wat het ook al weer allemaal was.

Vorige week was een lekkere week. Stage gaat goed. Mijn taken zijn vooral groepjes begeleiden met lezen, klokkijken en tafels. Soms heb ik het zelfs zo druk dat dingen blijven liggen. Dat is jammer dus moet ik maar een goede planning maken. Voor scriptie ben ik flink aan het nadenken, maar ben er nog niet echt uit.

Zondag 28 februari ben ik begonnen met mijn PADI, duikcursus. Zo super, super, super leuk!Eerst allerlei dingen ondertekenen (medische keuring etc.) en daarnauitleg.De uitrusting, hoe werkt alles en hoe moet je alles aansluiten. Wat veel onthouden. Gelukkig hadden weervoor even een DVD gekeken over duiken. Daar werd ook al veel uitgelegd.Nade uitleg, wetsuit aan en uitrusting op de rug. Wat een ongelooflijk gewicht heb je dan op je rug zitten!!! Ik viel bijna om. Het water in was ook nog een hele opgaven aangezien er erg veel steentjes op de grond lagen. Na een korte maar helse tocht waren we in de zee. Eerst wat simpeleoefeningentjes; ademen, je tuit waar je door ademt uit, klaren,bij de andereademen, wat reddingszwemmen,bril vollopen en bril af doen en daarna weer op. Het laatste was nog een hele opgaven. Omdat het zoute water zo'n pijn deed aan mijn ogen had ik besloten mijn ogen dicht te houden terwijl ik mijn bril af had. Mijn instructeur zou ons op onze schouder tikken als we onze bril weer op mochten doen. Het duurde een poos maar toen voelde ik een tik, ik mijn bril weer op en water eruit laten lopen en ogen voorzichtig open. Ik kijk voor me, niemand. Ikkijk rechts, niemand. Ik kijk links, niemand.Huh?Hoe kan dat nou?Was ik omdat ik mijn ogen dicht had van de plaats weg gedreven! Waren ze allemaal achter me! Erg komisch. Ik vond het voor mijn gevoel goed gaan het duiken. De cursus duurt 5 dagdelen. Afgelopen zondag waren we weer gegaan. Weer dezelfde oefeningen (+zwemmen zonder bril, erg eng!) en een duik van 12 meter. Al moet ik zeggen dan ik het een beetje tegenvallen qua mooi koraal en mooie vissen, maar dat komt nog als je iets dieper gaat. 's Middags spoedcursus theorie gehad (ze hadden de theorie er nog nooit zo snel behandeld). En.... GEHAALD!!!! Van de 50 vragen had ik er 5 fout. Nu hebben we deze zondag twee duiken en dan heb ik het papiertje!!

We hadden voor mijn eerste duikles een feestje van een huisgenoot die jarig was. Ons eerste huisfeest, en er zullen er nog meerdere volgenJ. Natuurlijk wilden we ook opstap. We hadden 1 bob en 7 dronken mensen die naar Mambo moesten. Allemaal in1 auto! Ge-wel-dig!1 in de achterbak,4 op de achterbank en3 voor. Ik had een mooi plekje voor bemachtigd waar ik genoeg zitruimte had, maar helaas niet genoeg ruimte voor mijn hoofd en rechterarm dus die hingen uit het raam. En dan het autootje waarin we reden. Een oud roest bakkie in z'n 2 de berg op. Maar we waren er wel gekomen! Erg gezellig. Veel antalianen die achter je gaan dansen en veel salsa. Dus dat moet ik hier ook maar leren.

Vorige zaterdag ook weer een leuke dag gehad. Ik was met vier huisgenootjes naar het Spaanse water geweest. Hier wonen hun begeleiders. Super mooi, een steigertje aan het water. Hebben we lekker in een kajak gevaren (honden mee) en op een surfbord gechilld. Daarna waren we naar zanzibar (strand) gegaan. Daar lekker gelegen, gezwommen, bbq en met de voetjes in het zand gedanst op salsa. Heerlijk. En de avond was nog niet voorbij. Even naar een feestje geweest van een vriendin van een huidgenoot. Allemaal meiden, erg gezellig. Zondag gedoken en 's avonds weer Wet & Wild happy hour. En wat was het gezellig!! Erg gelachen en lekker biertjes gedronken.

Ooh, ik vergeet helemaal vrijdagavond. Eerst ‘s middags op de porch buiten geborreld. Daarna Hook's Hut wat gehangen, cocktails gedronken en happy hour biertjes gedronken, gedanst en veel gelachen. We kwamen de duikinstructeur + vrienden van huisgenootjes tegen en daar waren we mee uit eten geweest. Bij de handelskade gegeten en daarna Bermuda. Dit is een discotheek met 2 ‘ buitenzalen' en 1 salsazaal. Ik stond even bij de salsazaal en werd meteen door een dikke antaliaan met oorbellen en tattoos (bedoel je deze joey???) de vloer op gesleept om te dansen. En dat herhaalde zich meerdere keren. Echt grappig. Wel heerlijke muziek.

Nu lijkt het net of ik alleen maar feest. Dat is niet zo hoor. Ik ga gewoon netjes vier dagen naar stage, ik poets, kook en was. Ga naar het strand, doe wat voor school en skype. Ik race wat rond met mijn scooter, ik chill,ik slaap (op een matras van 10 cm) en ik drink wat biertjes en cocktails. Klinkt heerlijk toch?

Verder ben ik ook verhuisd van kamer. Nu kan ik lekker buiten zitten. Die foto's komen er binnenkort op te staan. Ook hebben we wat last van ongedierte in huis. Vanochtend een dode kakkerlak in mijn kamer. Gister een vleermuis die binnen vloog en veel miertjes en muggen die je prikken.

Dat waren mijn avonturen weer! Ik spreek jullie snel.

Liefs en 'n dikke kus vanuit Curacao, Mirja.

Bart

Hoi, Die beschrijving van die dikke antilliaan is wel summier!!!

Groetjes xxx

wils

He Mirja,
Die drie regels over je werkzaamheden vallen inderdaad wel een beetje in het niet bij het feesten. Ik vrees dat het beeld al gezet is, hihi. Maar het klinkt erg goed allemaal. Dat duiken is wel een hele ervaring zeg en een goede reden om in de toekomst terug te gaan want je hebt je papiertje niet voor niets gehaald zometeen. Blijf genieten en tot een volgend mailtje maar weer,
liefs Wils

Hilke

Haha volgens mij smaken de biertjes en cocktails daar goed! had je me sms nog gehad?? we moeten snel keer date om te skypen!

.x. LOvejoe!

Joey

Volgens mij ben jij goed bezig!! Ik mis alleen de foto nog... wordt nog geplaatst hoop ik??
xx

lijn

Hey mirja,

Deze verhalen hoor ik graag! Geniet dr van meid!! Heb je ook al een lekkere antilliaan gezien ;P?? xxx

Mick!

Hee schattebout!

Zo nu wat meer tijd om op mn gemak je verhaal te lezen, vanmorgen op stage even snel gelezen maar dan krijg je maar de helft mee ; )
Fijn dat het goed gaat met je :D Heb vandaag nog even met je moeder geroddeld over je, klein beetje maar hoor hehe!

Mirja, snel weer skypen want ik mis je!
Nou niet te veel zuipen komend weekend en gedraag je!

Dikke lebber! x

Coen

Hoi Mirja,

Klinkt allemaal fantastisch. Ik kan niet wachten om naar je toe te komen om samen een duik te maken en een biertje te drinken.

Groeten Coen

Agnes

Lekker genieten van het prachtige Curacao! Ff naar je stage en dan gaan we weer skypen!!

simone

hee liefie

Wat een verhalen. Echt geweldig. Ik vind het echt leuk voor je dat je het daar zo fijn hebt.
En die vieze beesten overleef je vast wel ;P
Heel veel plezier nog de komende maanden en met het duiken natuurlijk.

xxxxxx

Mick!

Schat!
Vandaag precies zit je een maand in Curacao!!!
Wil je even je adres sturen of in een verhaaltje zetten, weet niet of je het al had gedaan maar kan m niet vinden!

Heeeeeel veel liefs !
x

simone

heej liefie.

hoe is het daar vast nog steeds alles rustig en warm. En hoe zit het met je scriptie al af zeker!!!

Tot snel xxx